Cystisk Acne: orsaker och behandling

Cystisk akne eller vad du kallar nodulocystic akne är den allvarligaste formen av acne vulgaris. Dess främsta egenskaper är svullna röda pustler med pus och ömma knölar som kan vara riktigt smärtsamt. Acne ärr är mycket vanliga resultat av denna typ av akne när de inte behandlas på rätt sätt genom prickning och användningen av ineffektiva läkemedel. Det kräver också en längre tid att läka, jämfört med lindrigare typer av akne.

Det är oftast misstas som akne rosacea på grund av deras likhet i utseende. Akne Rosacea är finnar och hudproblem sett på pannan, haka, kinder och näsa och är mycket skiljas på grund av sin rödaktiga färg och knölar. Skillnaden mellan rosacea och cystisk akne är att den förra inte härrör från pormaskar eller whiteheads som den senare följer. Rosacea finnar är inte extraherbara liksom skillnad pormaskar och whiteheads.

Med cystisk akne, det finns tre saker att tänka på att när helt och hållet kan leda till cystisk akne. Först är upprörd olja körtlar att de flesta akne-benägen individer har. Deras talgkörtlar producerar mer olja än vanligt och snart nog täppa till porerna, därav resulterande utbrott när de smittade. Forskning visar att talg produceras genom olja körtlar av människor med dålig akne finnar har höga kompositioner av skvalen och estrar av vax, och låg sammansättning av fria fettsyror och linolsyra. Denna inställning gör det möjligt för P. acnes bakterien (eller Propionibacterium acnes) att föröka sig snabbt.

Andra är ökad produktion och minskad utsöndring av hudceller. Acne-benägna individer skapar fler hudceller än en vanlig människa. Men när alltför många hudceller dör, måste de tas bort från huden men det betyder inte att ske regelbundet. Resultatet, döda hudceller blockera folliklar och resultatet tilltäppta porer.

Tredje är den ökade mängden av akne bakterier som händer när en por blir blockerad och syre är zapped ut. Detta är en perfekt grogrund för bakterier. Trots att huden har ett visst antal P. acnes, när bakterierna exploderar i antal, finnar bryta ut och infektionen kan spridas till andra porerna genom täta beröring av ansiktet. P. acnes lever på talg och de skapar ett ämne som kan skada pore är foder som leder till rodnad och inflammation.

Acne bakterier kan inte förstöras med vanliga ansikte tvätt. Vissa kemikalier rekommenderas att ingå i din hudvård produkt för att döda akne bakterier. Bensoylperoxid är på toppen av listan. Andra är tetracyklin och antibiotika.

Retinoider såsom Accutane anses också vara en effektiv behandling vid svår akne som denna. Den förhindrar ärrbildning och är bevisat att behandla nittio procent av allvarliga problem i huden. Även känd som Isotretinoin, det är en läkare orala läkemedel som rekommenderas att användas kontinuerligt under en period av fem månader och tas två gånger dagligen. Vad Accutane gör är att det minskar olje-körtlar "storlek vilket gör det producerar mindre mängder olja och mindre tillväxt av bakterier.

Ett annat alternativ vid behandling av cystisk akne är ett kortison skott. Steroida kortison skott vanligtvis används för att behandla allvarliga hudåkommor eftersom det kan lyckas stoppa inflammation, påskynda läkning och stoppa tillstånd från leder till fula acneärr. Hormonet kortison produceras av kroppen och verkar genom att minska inflammation, men det belopp som frigörs i kroppen är inte tillräckligt när det kommer till kraftig svullnad i huden på grund av nodulocystic akne. Det är där steroid hormon skott kommer in

Som förklarats tidigare är cystisk akne inte i första hand orsakas av dålig hygien men det är ett tillstånd som orsakas av inre faktorer som onormal oljeproduktion och hormonell obalans). Detta faktum gör utvärtes behandlingar akne meningslöst när det gäller att ta itu med denna typ av akne. Förutom ovan nämnda akne behandlingar, är en annan möjlig botemedel som kan bidra till att förbättra tillståndet multivitaminer. Vitamin B5 och kapslar Zink mot akne finns vitaminer som kan bidra till att bryta ner oljan genom att begränsa talgproduktionen och samtidigt förbättra systemets metabolismen av hudfett. Jämfört med Accutane kan resultaten inte ses som snabbt och får inte vara lika effektivt för andra.

Naturligtvis behöver inte undgå att besöka en licensierad hudläkare som kan ge rätt bedömning och medicinering för din situation. Efter att ha tålamod och en bra attityd kan också hjälpa en person som lider av cystisk akne bygga upp sitt självförtroende när de väntar på sin hud för att slutligen klara upp.