Använda Blå Ljusterapi för att behandla akne

Använda Blå Ljusterapi för att behandla akne
Kan lätt faktiskt vara till nytta för din akne? En vanlig akne myt: solljus behandlar din akne. Men även som en myt, det finns vissa sanningar till detta uttalande. Solljus hjälper behandla akne, men överexponering har visat att akne värre. Många hud läkare be akne drabbade att hålla sig borta från solen, och med goda skäl. Även många av de akne behandlingar ordineras till akne drabbade ålägga dem att undvika solljus. Men kan solen vara till nytta?

Det var en svår uppgift för forskarna att räkna ut varför solljus början hjälpte behandla akne. Om det fanns en viss aspekt av solljus som kan separeras från resten och användas endast för att behandla akne, skulle detta bli en stor akne produkt. Efter att ha undersökt de olika våglängder och deras effekter på akne, konstaterade forskarna att blått ljus, nästan violett ljus vid 415nm faktiskt behandla akne. Även rött ljus vid 660nm och över förbättrade hudens kollagen produktion, vilket skulle vara bra för andra skalet också. Men är vårt största bekymmer för 415nm våglängd och hur den behandlar akne.

Varför behandlas blått ljus akne? Acne orsakas av bakterier som trivs i dina igensatta porer. Genom lysande blått ljus på akne, ger ljuset en obeboelig miljö för dessa bakterier, dödar dem i knappt en vecka. Detta gör akne snabbt försvinner, ibland i ännu mindre än 24 timmar. Blått ljus terapi fungerar bra även för svår akne, eftersom svår akne är fylld med bakterier som måste förstöras.

Resultaten blå ljusterapi har visat för behandling av acne var på en genomsnittlig nivå. Det är ingalunda ett mirakel akne behandling, men det är effektivt för de flesta typer av akne. Det är en bra ersättare för att acne krämer och piller om dessa inte fungerar för dig i det förflutna. Även om, eftersom blått ljus terapi inte hjälper behandla igensatta porer, köpa en produkt som håller porerna rena och bakterierna ut kommer att komplettera din akne behandlingsregim om du bestämmer dig för att prova blått ljus terapi. Det finns många akne behandlingar utvecklas idag, en av dem bara kan hända att arbeta för dig.