Enkel Hud-clearing Secrets för Acne

Acne, Många av oss fruktar ankomsten av dessa fula pus fyllt gupp. Om du är en tonåring, du bara inte kan vänta på att bli befriade från den. Om du är en vuxen, kan du inte tro att det är tillbaka. Men låt oss inse det. Med dessa finnar kommer inte att göra dig till festens medelpunkt. Men om du följer några enkla förnuftiga åtgärder kan du förhindra utbrott och fortsätta att sätta din bästa sida.

Först är det viktigt att förstå varför vuxna utvecklar akne. Det finns en mängd anledningar.

En orsak till utbrott hormonella förändringar. Medan utbrott ofta förekommer före menstruation, några låg dos piller orsakar fluktuationer i hormonnivåerna och efterföljande lindring av akne för vissa kvinnor. Stress och sömn är en känd faktor. Om du tror att stress kan utlösa finne utbrott, det är din uppmaning att göra något åt ​​det. Att arbeta framför fritösen i snabb-mat gemensamt är inte annorlunda. Överdriven oljor kan orsaka en förolämpning mot huden orsakar akne. Kemikalier på arbetsplatsen och i kosmetika kan också orsaka akne, såväl som vissa droger. Det finns barbiturater, litium och kortikosteroider för att nämna några.

Men den stora avgörande faktorn är gener. Hur mycket och hur snabbt du ska utveckla dessa små (eller ibland, massiva) röda finnar stor del beror på genetik. Om du har ärvt huden egenskap som gör dig mer benägna att utveckla Zits, följ dessa mind-blowing tips som kan hjälpa zap ut sav.

Om det finns ett bästa sätt att ta itu med akne, är det droger.

De flesta hudläkare tror att bensoylperoxid är det mest effektiva over-the-counter ingrediens för akne. Aktuella och orala antibiotika och retinoider kan också ordineras. Tänk på att lägga alltför mycket skulle göra någon nytta. Börja med den lägsta koncentrationen. Applicera dessa mediciner på de flesta acne-benägen områden som kan omfatta hela ansiktet, ryggen och bröstet.

Stoppa aggressivitet.

Kraftfulla tvätt kan bara torka upp huden men inte inkopplad olja ledningar. På samma sätt kan plocka och poppar sluta samla fler infektioner än förväntat. Chansen är stor, kommer din ess vara fullt av ärr på lång sikt. Acne har något att göra med renlighet. Försök att inte ständigt röra ditt ansikte. Tvätta ordentligt med en mild tvål som bäst passar din hudtyp. Ge upp oljebaserade kosmetika och gå för noncomedogenic, vatten-baserade sådana. Löst pulver kan också vara tillrådligt.

Diet dilemman.

Skyll inte på godsaker. Choklad, nötter eller fet mat har inte visat sig orsaka tonåring akne. Men om du ofta se en korrelation, försök att undvika den felande livsmedel så mycket som möjligt.

Jag hoppas att dessa tips och information visas värdefull för dig. Besök din läkare varje gång på ett tag. Det är oerhört viktigt att se en hudläkare innan ärrbildning uppstår. Medan vissa inte investerar mycket på hudvård, är det oerhört viktigt att ta väl hand om den inte bara av estetiska utan även för hälsan syften. Inte riskerar att sprida smittan över hela kroppen och till andra.